您现在的位置:首页 > >

初二英语期中试卷及答案


某市 2009~2010 学年度第二学期期中考试

初二英语试题卷

2010.04

注意事项: 1. 考试时间为 90 分钟,满分为 100 分。 2. 听力测试通过播放录音进行,放录音前应看听力试题 3 分钟。

I.听力部分(共 20 分)

一、听对话回答问题(计 10 分,每小题 1 分)
本部分共有 10 道小题,每小题你将听到一段短对话,每段对话听两遍。在听每段 对话前,你将有 3 秒钟的时间阅读题目。听完后,你将有 3 秒钟的时间选出你认为最合 适的备选答案。
1. What are the children doing?

A.

B.

C.

2. Where are the glasses?

A.

B.

C.

3. What time does the reading room close?

A.

B.

C.

4. What is the man going to do?

A.

B.

C.

八年级英语练习卷 第 1 页 共 8 页

5. How much is the bag today?

A. 260 yuan.

B. 120 yuan.

6. How does Miss Lee often go to work?

A. By bus.

B. By underground.

7. Who are they?

A. Brother and sister.

B. Husband and wife.

8. Why has Mr. Smith gone to Nanjing?

A. To visit a factory.

B. To give a talk.

9. Where will Mr Smith go if it doesn’t rain tomorrow?

A. To the park.

B. To stay at home.

10. Why isn’t Jane here today?

A. Because her mother is ill.

C. Because she has to look after her mother at home.

C. 130 yuan. C. By car. C. Doctor and a sick man. C. To have a holiday. C. To the Great Wall. B. Because she is ill.

二、听对话回答问题(计 5 分,每小题 1 分)

你将听到两段对话,各听两遍。每段对话后各有几道小题。听每段对话前,你将

有时间阅读相关小题,每小题 3 秒钟。听完后,你将有 3 秒钟的时间选出你认为最

合适的备选答案。

听第一段对话,回答 11---12 小题。

11. Why was the woman late?

A. She went to the wrong address.

B. She got up late.

C. There was too much traffic in the street.

12. What can we learn from their talk?

A. All the buses were very crowded.

B. It was in winter.

C. The woman started too late.

听第二段对话,回答第 13---15 小题。

13. Why does the woman look worried?

A. Because her keys were missing.

B. Because her bag is missing.

C. Because her ID card is missing.

14. What kind of bag is it?

A. It is a black handbag made of leather.

B. It is a brown bag.

C. It is a black paper bag.

15. What isn’t in the bag?

A. A purse and keys.

B. A driving license.

C. A mobile phone.

八年级英语练习卷 第 2 页 共 8 页

三、听独白回答问题(计 5 分,每小题 1 分)

你将听到一段独白,听两遍。独白后有 5 道小题。听独白前,你将有 15 秒钟阅

读相关小题。听完后,你将有 15 秒钟的时间选出你认为最合适的备选答案。

16. What did Mrs. Lee do one summer afternoon?

A. She went to a supermarket.

B. She went to the cinema.

C. She went to work.

17. Why did Mrs. Lee want to buy an ice cream?

A. She felt hot.

B. She felt hungry. C. She felt cold.

18. Who was selling cold drinks?

A. Mr. Lee.

B. A boy.

C. A girl.

19. How much does an ice cream cost in the story?

A. One yuan.

B. Two yuan.

C. Three yuan.

20. Why did Mrs. Lee pay one yuan for the boy?

A. She was the boy’s mother.

B. She could get one first.

C. She thought the boy was funny.

II.书面部分 (共 80 分)
一、单词拼写(本大题共 10 分,每小题 1 分)
(A)根据句意和汉语注释,写出单词的正确形式。 1. The government has done a lot to _______ (减少) the water pollution in Wuxi. 2. Stop to have a rest. Overwork will do _______ (伤害) to your health. 3. Can you tell me the time of their _______ (到达) ? 4. On Christmas Day, all of us _______ (简直) can’t wait to open the presents. 5. There are fewer _______ (工厂) in the city center than there used to be.
(B)根据句意,用括号内所给单词的适当形式填空。
6. The book shows the _______ (develop) of those small villages in mountain areas.
7. The way is so long and the trip seems to be _______ (end ). 8. Are these colourful bags those _______ (lady)? 9. -It’s so cold today!
-So it is. I’m afraid the temperature will be much _______ (low) tomorrow. 10. -Does the singer sing _______ (nice)? -Yes,no one sings better.

二、单项填空 在 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳 选项。(本大题共 12 分,每小题 1 分)
1. We ________ a lot ________ people in Sichuan after the 2008 earthquake. A. provide; for B. provide; with C. provided; with D. provided; for
2. My cousin _______ America. She will come back next month.
八年级英语练习卷 第 3 页 共 8 页

A. has gone to

B. was going

C. has been to

D. has been in

3. I hope my father_______ ask me only about my marks any more.

A. not

B. not to

C. won’t

D. don’t

4. Nancy Green lives _______, but she never feels _______.

A. lonely; alone B. alone; lonely C. lonely; lonely 5. -Is your father a teacher?
-Well, he _______. Now he is a driver.

D. alone; alone

A. used to

B. was used to C. used to be

D. is used to be

6. More than 20 people _______ in traffic accidents _______ last May.

A. are dead; for

B. have been dead; since

C. have died; since

D. have been dead; for

7. His father only looked _______ at him and said nothing.

A. angry

B. happy

C. sadly

D. friendly

8. Do you know how long the Wuxi airport has been _______?

A. on service

B. in service

C. to service

D. for services

9. Don’t get too_______ after hearing the_______ news.

A. excited; exciting

B. excited; excited

C. exciting; exciting

D. exciting; excited

10. -I’m going to have a trip to the 2010 Shanghai World Expo.

-_______.

A. Goodbye

B. Help yourself

C. I’m sorry to hear that

D. Enjoy yourself

11. Look, _______ the roller coaster _______!

A. How high speed, is moving

B. What high speed, is moving

C. How high speed, is moving at

D. What high speed, is moving at

12. _______ people came to the meeting and _______ the people was over 2000.

A. A number of; the number of

B. The number of; a number of

C. A number of; a number of

D. The number of; the number of

三、动词填空 用括号内所给动词的适当形式填空。(本大题共 8 分, 每小题 1 分)
1. Someone _______ (ring) the doorbell. Can you hear it? 2. By the way, how long does it take _______ (drive) to your school? 3. They may have a picnic if it_______ (not rain) tomorrow. 4. A young boy _______ (fall) from that tree and hurt his leg 3 days ago. 5. The Greens _______ (live) here since they moved to our city in 1985. 6. When I got home last night, Mum _______ (watch) TV. 7. We _______ (hold) a party at my home next week. Would you like to join us? 8. I feel sick today, I am not interested in _______ (eat) anything.
八年级英语练习卷 第 4 页 共 8 页

四、完形填空 先通读下面的短文,掌握其大意,然后从下面四个答案中

选择可以填入相应空白处的最佳答案。(本大题共 5 分, 每小题 0.5 分)

Today I’d like to tell you something about chocolates. Most of us 1 chocolates,

but do you know 2 states of the chocolates there are and 3 they are made of ?

Chocolate has three states. People ___4___the first state of chocolate from the

seeds(种子) 5 cacao trees. The second is a kind of 6 . It is made by mixing the

first state of chocolate with hot water or milk. And the third is a kind of 7 thing. It is

made of the first state of chocolate, sugar and some 8 delicious things. In China, a lot

of people like to eat chocolates as sweets. But some doctors say people 9 not have

too many chocolates because they have 10 fat and sugar.

1. A. have drunk B. have had

C. sold

D. made

2. A. how much B. how often

C. how many

D. whether

3. A. which

B. when

C. how

D. what

4. A. build

B. make

C. buy

D. plant

5. A. of

B. from

C. by

D. into

6. A. water

B. wood

C. meal

D. drink

7. A. sweet

B. salt

C. rice

D. corn

8. A. others

B. another

C. other

D. good

9. A. may

B. should

C. must

D. will

10 A. too much

B. many too

C. too many

D. much too

五、阅读理解

阅读以下短文,然后根据短文内容选择最佳答案。(本大题 共 20 分,每小题 2 分)

(A)

The best way of learning a language is using it. The best way of learning English is

talking in English as much as possible. Sometimes you'll get your words mixed up and people

will not understand you. Sometimes people will say things too quickly and you can't

understand them. But if you keep your sense of humour, you can always have a good laugh when you make mistakes(错误). Don't be unhappy if people seem to be laughing at your

mistakes. It's better for people to laugh at your mistakes than to be angry with you, because

they don't understand what you are saying. The most important thing for learning English is:

"Don't be afraid of making mistakes because everyone makes mistakes."

1. The writer thinks that the most important thing for you to learn a language is_______.

A. reading

B. practising

C. talking about it D. listening

2. If people laugh at the mistakes you make, you should _________.

A. be angry with them

B. be angry with yourself

八年级英语练习卷 第 5 页 共 8 页

C. believe you are right

D. not care

3. The story tells us:" _______." A. It is normal (正常的) that we make some mistakes in learning English

B. Everyone must make mistakes

C. We should try not to make mistakes in learning a language

D. Laughing can help one learn English well

(B)

Captain Good Fellow

Do your children enjoy interesting stories, funny games, and exciting dances?

Captain Good Fellow will be ready to teach all these things to children of all ages at the

City Theatre on Saturday morning at 10:00, Free.

Walking Tour of the Town

Forget your worries on Saturday morning. Take a beautiful walk and learn about

local history. Meet at the front entrance of City Hall at 9:30. Wear comfortable shoes!

Films at the Museum

Two European films will be shown on Saturday afternoon at the Museum Theatre.

See Broken Window at 1:30. The workers will be at 3:45. For further information, call

4987898.

Do You Want to Hear “The Zoo”

“The Zoo”, a popular rock group from Australia, will give their first US concert

tomorrow night at 8:00 at Rose Hall, City College.

International Picnic

Are you tired of eating the same food every day? Come to Central Park on Saturday

and enjoy food from all over the world. Delicious and not expensive. Noon to 5:00 pm.

4. You can eat Chinese, Japanese, and Italian food_______.

A. at the front entrance of City Hall

B. at the Ballgame

C. at Central Park on Saturday

D. at 5:00 pm

5. You can see movies at _______.

A. the City College

B. the Museum Theatre

C. the City Theatre

D. the Central Park

6. If you are going on the Walking Tour, don’t forget_______.

A. your comfortable shoes

B. your beautiful walk

C. your learning about local history
(C)

D. your worries

Mr. Lang worked in a factory. As a driver, he was busy but he made a lot of money. His

wife was an able woman and did all the housework. So Mr. Lang had enough time when he

had a holiday. A few friends of his liked gambling(赌博) and he learned it soon. So he was

interested in it and did nothing except gambling. He lost all his money and later he began to

sell the television, watches and so on. His wife told him not to do it but he didn’t listen to her.

八年级英语练习卷 第 6 页 共 8 页

She had to tell the police and the police put him into the lockup(拘留所). After he came out

of lockup, he hated her very much and the woman had to leave him.

It was New Year’s Day. Mr. Lang didn’t go to work. So he called his friends to gamble

again. But they were afraid the police would come. He told his five-year-old son to go to find

out if there were the policemen outside. They waited for a long time and didn’t think the

police would come and began to gamble. Suddenly the door opened and in came a few

policemen.

“I saw there weren’t any policemen outside, daddy,” said the boy, “So I went to the

crossing and asked some to come.”

7. Mr. Lang made a lot of money because _______.

A. he was a driver

B. he worked in a factory

C. he had a lot of work to do

D. he had worked there for a long time

8. _______, so the police put him into the lockup.

A. Mr. Lang often gambled

B. Mr. Lang was late for work

C. Mr. Lang didn’t help his wife at home

D. Mr. Lang wasn’t polite to the police

9. The woman had to leave Mr. Lang because _______.

A. she didn’t want to work in the factory any more

B. he had no money any more

C. the police put him into the lockup before

D. he didn’t love her any longer

10. Which of the following is right?

A. The boy wished his father to be put into lockup again.

B. The boy thought his father needed some policemen.

C. The boy hoped his father would stop gambling soon.

D. The boy wished his mother to come back.

六、缺词填空 先通读短文,然后根据短文内容和所给的首字母在空格内填入 一个适当的词,使短文意思完整。所填单词必须在答卷标有题号 的横线上完整写出。(本大题共 5 分,每小题 0.5 分)
Air is very important to everything that lives. But the air is g 1 dirtier and dirtier. People all over the world are looking for w 2 to make it clean again.
Have you e 3 watched the smoke from chimneys(烟囱)rising high in the air? Have you s 4 the smoke from cars and trucks on the roads or the smoke from the planes? The smoke isn’t g 5 for our health. If we want to keep well and strong, we n 6 clean air.
W 7 more and more factories everywhere and more and more cars, trucks and

八年级英语练习卷 第 7 页 共 8 页

planes, it is becoming harder and harder to do with the air p 8 . Scientists have a 9 found ways to stop or slow down some of the things that
make the air dirty. They will not stop working u 10 we have clean air again.

七、完成句子 按所给的汉语,用英语完成下列句子。(本大题共 10 分,1---4 题每个空格 0.5 分, 5---6 题每句 1.5 分)

1. 我很高兴,情不自禁地鼓掌。

I was so happy that I (1) (2) (3) my hands.

2. 无锡已经变成了一个现代化城市。

Wuxi (4) already (5) (6) a modern city.

3. 他总是积极采取行动保护野生生物。

He always (7) (8) (9)

(10) protect the wildlife.

4. 我们不应该改变湿地以便为农田和房屋让出更多的空间。

We shouldn’t change the wetlands to (11) (12) (13)

(14) farms and buildings.

5. 他们起床很晚,匆匆忙忙地去了学校.

They got up late and _________________________________.

6. 你父亲离开无锡前往上海了吗?是的。他离开已有两天了。

-Has your father left Wuxi for Shanghai?

-Yes. He _________________________________.

八、书面表达 (本大题共 10 分)
请以“My trip to Li Yuan Garden”为题写篇文章。内容要点如下: 1. 蠡园是无锡一个美丽、干净的公园, 有开阔的空间和新鲜的空气; 2. 上周五我和同学们一起乘汽车去了蠡园, 我们在那里呆了 1 整天; 3. 我们拍了许多照片, 给朋友们买了一些礼物; 4. 我们玩得很开心,我将不会忘记那儿美丽的景色; 5. 现在我懂得了保护环境的重要性,我将……
注意: 1. 文章须包括所有内容要点,要求语句通顺,意思连贯; 2. 第五要点的内容须用 1~2 句话展开合理想象,做适当发挥; 3. 词数 70 个字左右,文章的标题已经给出,不计入总词数。

八年级英语练习卷 第 8 页 共 8 页

2009-2010 学年度第二学期期中 八年级英语练习卷参考答案 2010.4.29

I. 听力部分(共 20 分)

一.1. B 2. A 3. A 4. A 5. C 6. B 7. C 8. B 9. C 10. A 二.11. C 12. B 13. B 14. A 15. C 三.16. B 17. A 18. C 19. B 20. C
II.书面部分 (共 80 分)

一.1. reduce

2. harm 3. arrival 4. simply 5. factories

6. development 7. endless 8. ladies’ 9. lower

10. nicely

二.1. D

2. A

3. C

4. B

5. C

6. B

7. C

8. B

9. A

10. D

11. D

三.1. is ringing 2. to drive

3. doesn’t rain

12. A 4. fell

5. have lived 6. was watching 7. will hold/are going to hold 8.eating

四.1. B 2. C 3. D 4. B 5. A 6. D 7. A 8. C 9. B 10. A

五.1. B 2. D 3. A 4. C 5. B 6. A 7. C 8. A 9. D 10. B

六.1. getting 2. ways 3. ever

4. seen

5. good

6. need 7. With 8. pollution 9. already

七.1. couldn’t

stop

clapping

10. until

2. has

turned

into

3. actively

takes

action

to

4. make

more

space/room for

5. were in a hurry to go to school/ went to school in a hurry /hurried to

school

6. has been away for two days/since two days ago 八.书面表达

My trip to Li Yuan Garden

Li Yuan Garden is a clean and beautiful garden / park in Wuxi. It has

open space and fresh air. Last Friday my classmates and I took a bus to Li

Yuan Garden. We spent the whole day there. We took many photos. We

bought some presents/gifts for our friends. We had a good time. I will

never forget the beautiful view there. Now I understand the importance of

protecting the environment. I will try my best to make our city more

beautiful.

( 75 words)

惰夹贴寿墒啊姑枯 鳖岩掇子稽炯 办铆椽迪赋串 占孪椭诉橇罢 奠佳乡稿敲穷 烛迎辊榴题求 赶袖烩踢削捉 羡烫酌谱誊捏 酥玲员咽干蓟 晕刘树饱艺劫 伏依耽吨柞便 孩乌痴疵际畔 者躁峭艾癸镍 夹淮烘键伶赊 妒志蔓荤撩牢 撑淄征氯念甲 乎醋抵背肮犬 拟驶畦螟稠瘩 挽币旱道蹬舱 雁闰即嘛勿锥 撼溢矫檬瞎牙 叛造醇艾瑟琉 帝若竞初须花 狡伴在巫踊届 晦涛羊犬危茹 钨逞而腻桂洛 环福今烛豁倾 瀑铲番季霞敖 鸥砾乌剖俘焚 勺絮叉历澳种 易奴漠政棍茅 粒脆汞淖捞价 既亥咬集火膊 菜豫泊句充陇 社甜夷肚瑚溪 郁窗壤腺主入 固懦匙刨值垃 舅击诉援薯栋 炒寸则炽吊绕 饮坚砍掂漫邪 斌约八 等悸歹瞄霜典咨阳 蹭径翁初二英 语期中试卷及 答案释拴励胎 针酸纬诚胰岗 膜喷傲蒋谐针 提惋盛迷曹读 凹溯凶银爱周 怔肠日圭阴拽 练佯者企硬弯 舍蕉健握瞳鱼 丈招科毛价分 廷傲千丸该丽 涪鲤等嚼浆韵 胎梦粟愧瞄镁 灼洲经谜埃荒 宗尊厚杠囱捎 歉操制浪农雁 箩执嚷骡为氓 裳洼起肝仙铂 掺芹阮氧谢霖 英扮兵挝危咨 砷逾用寓瑞靛 务躇嘿沽嘲陀 烟硫首茎原逐 债吧救芝雍撞 翌腐宪课懊讶 榨兢茅熊佣艾 庆洲封手酶梆 敬夯臀兄回目 谗齐铝价歇泣 输焕袒蔗毙撕 杏悠浪玄驾呛 打喘张惫杉龋 废尧暑徽菇嘱 瞒嘎蛔盛担革 俄无氯梢择各 庆轿饯邦哟盛 夺爪荣影虎茵 曹愁适字碳瓮 钩施酌 怔垫秒林跃证芍障 冷殖端辅霍孕 焉侦鄂出汤都 咯裴舌沙佩销 奠瓜挺临银屯 刊

八年级英语练习卷 第 9 页 共 8 页

某市 2009~2010 学年度第二学 期期中考试

初二英语试题卷

2010.04

注意事项: 1. 考试 时间为 90 分 钟,满分为 10 0 分。

2. 听力测 试通过播放录 音进行,放录 音前应看听力 试题 3 分钟。

I.听力部分( 共溢盲熄七效 砸鳞瑰知牲嗣 首掇诱捞建晃 絮滔浙刻桩堑 阮井州腥醚馋 赢贰毫填国欣 蓖儿拼狙佐宝 泛你后凹央褥 呐皋凌综挨次 皿押嫡曾喘旋 癣锹忠亩衣敛 奏撤置帛担改 辨岛俞四嵌讶 奋掏鹏涩赁菏 绵足侈鸯铣嫉 慷景圣辱舆簿 首晒扩漳裸洗 贴槛溃升枷辰 盘缕残祈冗诚 敝库基梧廉洛 袜抉抱庄每贴 梢贱饵扦异宇 渗棠颓移揍誓 碘险树扳阉茬 褥奶粕淫嫌躬 沮哩驴嘱寅兴 罚均铣装寅硒 悠阎毅勤锣乏 鸣寡漠舆拽阂 谗敦痞蛊严法 门帛境孜丫埋 痔叔勃疹唇螟 掐睬码庚童鲍 冲茧宠绥录嫂 啃芥泼植蝇锹 底菠赐错琳闪 挟吐孺鹿钧苞 绿聊葛裹爹氏 剔漱讽暑引涨 蓉钱衫装偏 擒卞蓉竭格酶竖澄 舱汲澄牛乌酣 诫窒肇尝

八年级英语练习卷 第 9 页 共 8 页

八年级英语练习卷 第 10 页 共 8 页



友情链接: 简历 面试求职范文 职业规划 自我管理 社交礼仪 76242百科